GALLERY

1/15
 
 

MUSIC

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter, performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem.

 

In 1989 nam Jean Bosco Safari zijn eerste CD “WOW op, geproduced door Kenny Moore, pianist van Tina Turner. In 1991 werd ‘WOW’ in Europa, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië uitgebracht.  

Zijn tweede album ‘The Romantic Heroes’ in 1993 kreeg een gouden CD voor de verkoop van 25.000 exemplaren in België. In 1994 begon Jean Bosco Safari te werken aan zijn derde album ‘Little Boy Blue’, samen met de Amerikaanse producer Peter Bunetta (The Temptations, Kenny G, Smokey Robinson, Michael Bolton) en de Belgische producer Wouter Van Belle (The Radio’s, Axelle Red, Zap Mama en Noordkaap).

Later volgden de CD's ‘Visions of Home’, een compilatie-cd ‘Het Beste van Kid Safari (zijn vorige artiestennaam)’, ‘Nomad’ en ‘Private Revolution’. Deze laatste combineert Rwandese ritmes en poëzie met Beatles-invloeden. De huisconcertentournee ‘Private Revolution unplugged’ kende een groot succes.

Het nummer ‘Would You’ geschreven door Jean, Walter Mannaerts en Nina Sampermans werd voor Eurosong 2012 gekozen om ons land te vertegenwoordigen in Azerbeidzjan.

Ondertussen schreef Jean 2,5 jaar aan nieuw werk. 

"Be Yellow" werd de eerste single, uitgebracht in maart 2020.

De opvolger "Summer's Almost Gone" volgde eind augustus 2020. 

And more to come! 

 

Deze muzikale duizendpoot, niet thuis te brengen onder één noemer, houdt zich sindsdien bezig met verscheidene projecten zoals :

‘Tune Your Team to Music’: een workshop met als resultaat een eigen gemaakte company-song voor en door medewerkers.

 

Sounds of soul’: een gospelconcert waarin 4 zwarte stemmen zowel klassieke als verrassende gospelnummers brengen

‘Imagine No Lennon’: een John Lennon Tribute met o.a. Ben Crabbé.

 

Photo By: Gwenny Eeckels

 

Buiten onderstaande projecten is Jean Bosco Safari ook te boeken als solo artiest of met 1, 2, 3 of 4 muzikanten. Samen met Well Well Well wordt er gezocht naar de gepaste formule voor jouw evenement. 

Imagine No Lennon


Al bijna 40 jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Geen enkele popster zaaide ooit zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe. Zijn  ultieme  daad  zit in  ‘Imagine: just a brotherhood of men’. Ga gewoon voor een wereldgemeenschap vol  mensen, met ‘nothing to kill or die for’. Dus geen bezit, geen politiek… and no religion either. Hoe actueel kan iets klinken?

Reden genoeg voor een herdenking, een viering - opgebouwd rond ‘Give Peace a Chance’, ‘All You Need is Love’, ‘Revolution’, ‘Power to the People’ en alle andere hits die uit de pen en gitaar van deze ‘working class hero’ vloeiden tijdens Beatle-jaren en solocarrière.

Een strijdproject met en rond Lennon. De Opper-Beatle. De Superster. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer. 

In de carrière van Jean Bosco Safari vormen The Beatles een rode draad en een voorbeeld. Ben Crabbé schitterde jarenlang als prominent lid van Beatles coverband ‘The Apples’.

Wie beter dan zij konden deze top band samenstellen en bezielen die ‘Imagine No Lennon’ brengt? 

Jean Bosco Safari – lead & guitar

Ben Crabbé – drums & backings

David Piedfort – guitar & backings

Marc Van Puyenbroeck – bas

Steven Mintjens - keyboard

Private Revolution

Hierin vertelt Jean Bosco zijn verhaal over ontwrichting, ontdekking, verwondering en doorzetten; een universeel en warm verhaal. De muziek vertelt mee, beschrijft en zet het verhaal kracht bij.  Het levensverhaal van een muzikant van Rwanda over The Beatles tot Jean Bosco Safari.

Sounds Of Soul 

Sounds of Soul staat voor 4 gospelstemmen ondersteund door 3 muzikanten, gebracht op een net iets andere manier dan traditionele gospel!

De stemmen van Jean Bosco Safari, Nina Babet, Dunja Mees en Ibernice Macbean blenden op een magische manier en laten je genieten van een wervelend concert met zowel een aantal gekende songs als verrassende hedendaagse nummers gedipt in een heerlijk gospelsausje.

Denk aan Oh happy day of Have a little faith in me maar evengoed Take me to church of Shackles.

Jean & co garanderen een sfeervolle feelgood-avond die je uitnodigt tot spontaan meezingen en dansen. 

 

Vocals - Jean Bosco Safari – Nina Babet – Dunja Mees -  Ibernice McBean

Keyboard – David Thomaere

Drums – Patrick Dorcean

Bas – Boris Van Overschee

Hammond - Laurens Dierickx

Tune Your Team To Music 

Het concept , Tune Your Team To Music, uitgewerkt door Jean Bosco Safari bestaat uit verschillende modules en is toepasbaar op eender welk bedrijf. en kan aangepast worden aan de verschillende noden van een team: motivatie, training, communicatie... 

Het basisidee bestaat erin om de werking van een bedrijf  te vergelijken met de werking van een muziekgroep. Stap voor stap wordt aan de deelnemers uiteengezet hoe een muziekgroep tot een optimaal resultaat komt. Een evenwichtige groepscommunicatie is de motor van een sterk team en een sterk team levert sterke resultaten.  Dat is het ultieme doel – RESULTAAT!
 

Jean Bosco Safari, vergezeld door zijn band, maakt tijdens deze teambuilding gebruik van metaforen en muzikale experimenten.
Het ultieme resultaat van dit concept is het samen schrijven van een company-song, een bedrijfslied waaraan elke deelnemer in de workshop  meewerkt.  De opdracht is een tekst  maken waarvan de inhoud draait rond de vraag: 'Waarom doe jij je werk graag?'. Dit proces wordt begeleid door Jean Bosco Safari die hen aanmoedigt en begeestert.

De concrete uitwerking van 'Tune Your Team To Music' wordt op voorhand met de klant uitvoerig besproken en gepland.

Van de company-song kunnen opnames gemaakt worden. Er kan in een professionele studio een afgewerkte en gemixte versie gemaakt worden.
 

Referenties:

Sarah Lee – Nokia – Hudson – BNP Parisbas Fortis – Pfizer – Belgacom - Proximus - Dexia – Mercedes – Brico – Natuzzi – Orafti – Nestlé – Pearle – Securitas – Klina – Unicef – Amplifon – Ferrero – Ontex...

 
 

Bookings & Management

Well Well Well 

Pourbusstraat 2, bus 1

2000 Antwerpen 

Info@wellwellwell.be

  • Facebook

Anne-Mie Vandeputte 

+32 (0)472 81 91 95

Annemie@wellwellwell.be

Steffi Oversteyns 

+32 (0)486 63 75 71

Steffi@wellwellwell.be

 

© 2019 by Well Well Well. Proudly created with Wix.com

JBS